God bless the broken road

2011-01-18 | 18:30:40

 


Nu har vi snart kammat hem lägenheten! Vår mäklare jocke skriver kontraktet idag! Och tro det eller ej, det hade räckt att ringa första bästa, för det är precis den vi fick. Och det var verkligen FÖRSTA och BÄSTA! Inga konstigheter här inte. Fille står som sagt och stampar där hemma i Skåneland och förväntas anlända i veckan.


Idag fick vi lite smak på lagerjobbet då vi fick hjälpa lilla fröken Von Brus. Och som ni ser så verkar det minst sagt passa oss alldeles utomordentligt!


That sleepwalk should be over by now

2011-01-18 | 00:40:15


Ronald macdonald hade inte många mynt samlade i sin lilla box, så vi tänkte att vi skänker en krona. Och inte vilken krona som helst. När kronan gled ur handen från JB så kändes det som att tiden stog stilla. Myntet tog en studs, två studsar, TRE studsar på högkant och stod sedan kvar på högkant! Hur stor chans är det tror ni?


Under dagen har vi förutom kastat mynt till macdonald sökt en jädra massa lägenheter. Gått på en och annan visning och ja det ser lovande ut nu gott folk! Snart kommer Filip upp också och då är det sannerligen slut på semestern.


Nu släcker vi lampan för idag! Godnatt!


Vi spelar brännboll med 15 svenska känslor

2011-01-16 | 17:11:26

Lördagen:

12.30: Vaknar upp
14.37 är klockan då vi hoppar på trikken i hopp om att hinna till Vinmonopolet innan de stänger (15.00) för lite alkohol. Som vanligt spelar vi lite med tiden.
15.05: Trikken stannar och vi inser att vi inte hann. Istället blev det en lååång lunk genom OsloCity.


Timmarna gick och suget efter kvällens (och oslos första riktiga) utgång byggdes upp allt mer. Med en förfest med allt ifrån londonbor och spanjorer i bagaget så tog vi oss in till Yatzi! VI VET, att ni som bott i Oslo ett tag inte pratar bra om det stället. Men vi VET också att det var även där ni började ert uteliv! Så varför inte vi också? Det visade sig inte vara helt fel heller.


Efter timmar av dans var det två nyblivna, glada, goa carlottotjejer som delade vår Westlifesång in och ut över småtimmarna. Sedan var det då dags att hitta hem! Vilket är en annan historia, men hem kom vi efter några timmars vandrande!


Idag mår vi som vi förtjänar och tar det därför fruktansvärt passivt! Blir en pub nu med lite fotboll!

 


Vi föddes för att vinna

2011-01-14 | 15:29:46

Dagens outfit

 

Gårdagen spenderades återigen på stan med timmar utav fika och lunk. Vi hann även kolla på 2 lägenheter och väntar nu på svar. Hoppas hoppas!


Senare på kvällen begav vi oss ner på stan med varm choklad, gifflar och raggsockar packade för en liten tur på Linus grillor i storlek 45 (det blev lite svajjigt). Resultatet ser ni ovan!


Ikväll blir det en lugn kväll då vi slitit mycket under veckan. Vi laddar istället för morgondagen!


Cribs!

2011-01-13 | 20:17:52

Kommentarer är överflödiga!

Välkomna in hos Frida och Louise som vi fortfarande bor hos i väntan på egen lägenhet! Häng på!


I was riding shotgun with my hair undone in the front seat of her car

2011-01-12 | 19:29:49


Hejsan Kjompisar! Vad gör ni? Själv sitter man nu hemma efter en dag på stora stan. Vi har faktiskt fått lite gjort idag, tro det eller ej. Dagen började med en lägenhetsvisning en bit från vårt nuvarande boende. Ett fulare ruckel får man nog leta för faktiskt. Det hjälpte inte ens att lägenheten var på 120kvm. Ingen lycka där alltså, men vi ger inte upp! Efter en kaffe och lite frukost gick vi och skrev ut våra nya CV'n och köpte även en stekig pärm och en ny penna, lämna ingenting åt slumpen! Imorgon ska vi förhoppningsvis på lite nya visningar. Självklart hann vi även med en snabbis på Weekday idag! Det heter ju MTWTFSS för att man måste gå dit varje dag, man får ju inte vara dum liksom?

 


It feels like home to me

2011-01-12 | 18:26:57

 



En liten intern grej till vår storebror Tobbe som jobbar på Synoptik, eehm Synsam! JOBBET! Här finns också alternativ, så kom hiiiiiit!!!



Ägg(ck)ligt

2011-01-12 | 01:51:19


Full kontroll, eller......?

Ibland har vi lite frilek


Soffan är silvertejpad men drömmen kommer att hålla

2011-01-11 | 19:32:40


Igår fick vi smak på hur himlans förberedda vi alltid är! Vi hade som sagt lagt in Skatteverket och fixa norsktID på kalendern idag. Men fick sent igår frågan av våra "kära" roomies om vi hade med våra pass eller personbevis. Jag och PJ tittade på varandra som frågetecken och vi tänkte nog båda två att "fan nu tar vi våra väskor, åker hem och skiter i detta". Men kluriga som vi är så klurar vi in på systemets krångliga vägar och lyckas få fram våra personbevis som sedan kan skrivas ut. Vi löser det helt enkelt! Så efter många om och men så har vi idag beställt vårt norska ID.


Blev därefter en tripp i staden med Linus, frida och en längre fikapaus hos Von Brus. Och ja, likt att vi iförgår fick en hamburgaretallrik för kocken lagat en för mycket blev vi idag tillfrågade gratis dessert på fiket då den gick ut, vilket vi inte kunde tacka nej till (så snällt så), som sagt, det löser sig. Efter att sparat in pengar på desserten blev det även ett inköp idag som snart kommer att kastas upp här, samt lite videoklipp.

Nu sitter vi och slipar cv, ni vill inte veta orden som kretsar i rummet just nu......


/JB (en liten smäckare)

Grattis Oslo

2011-01-10 | 23:53:59


Baby, the way you move me, it's crazy

2011-01-10 | 23:49:53
En kyrka på Stortorvet (Lägg märke till Quasimodo).
Karl-Johan
Oslo city
Ett litet regn med bilder från dagen. Mycket nöje!

girl this is our song

2011-01-10 | 23:03:04
Var hälsad kamrater! Vi försöker förgäves med att lägga upp bilder på dagens äventyr men just nu går det inte särskilt bra. Vi sitter nämligen fyra personer i samma rum som alla sitter och snyltar på hotellets bredband, hastigheten är därför inte den bästa. Men vi ska så snart som möjligt lägga upp lite bilder!

Under dagen har vi inte riktigt varit så duktiga som man kunde hoppats, men som min mamma säger: Man ska aldrig börja sitt nya liv på en Måndag, då funkar det aldrig. Vi satt kanske uppe lite väl länge igår och tittade på film alla fyra, vi hade det väldigt koseligt (fint norskt ord). Vi såg på både The last song och Valentine's day. Vi kan väl säga att det inte direkt var tjejerna som grät mest i rummet..

Vi tog som sagt tuk tuken (trikken) in till stan strax efter lunch på jakt efter ett par skor som inte läcker. Johan köpte ett par men jag gick bara hem med en påse från Weekday! (Förlåt mamma)

Nu sitter vi här alla fyra och lyssnar på mysig musik och försöker få lite nytta gjort. Imorgon ska vi försöka fixa Norskt personnummer och skattekort, vi får väl se hur det går med det. Idag fixade vi iaf våra Norska sim-kort och har nu ett norskt telefonnummer - stort!

på väg mot nattens nirvana

2011-01-10 | 14:31:51
Nu sitter jag här och väntar på Johan (ovanligt) medan han springer runt och sjunger med en tandborste i munnen. Ni har många roliga filmklipp att vänta vill jag lova. Vi ska gå ner en sväng på stan för att shoppa, tro det eller ej. Nej mamma, ta det lugnt - Jag behöver bara nya skor!

Vår status än så länge lyder:
- Såg filmen Valentine's day igår, bästa på länge.
- Visning utav lägenhet imorgon, wish us luck.
- La det svinge och andra goa låtar uppskattas inte i hemmet.

Inlägg med bilder kommer lite senare idag, stay tuned!

/ PJ

La det svinge, la det rock n' roll

2011-01-09 | 21:52:02
We're back! Carlottos är nu tillbaka. Vi har haft ett längre uppehåll för att på riktigt kunna ladda våra batteri. Vi fick även till slut så många läsare att hela servern lades ner. Vi fick då en massa arga samtal från höjdarna som tvingade oss att stänga ner, vad ska man göra liksom?

Anyway, vi är som sagt tillbaka på krigsstigen för att nu göra bloggvärlden osäker igen, denna gång från vårt kära grannland Norge! Vi har flyttat till Oslo för att försöka spara lite pengar inför sommaren, som lätt ska bli den bästa - so far. Vi stannar alltså här nästan ett halvår innan vi återvänder till Halmstad för två månaders konstant festande. Vi visste att vi skulle göra våra mammor stolta en dag. Vi har flyttat in med Lollo och Frida som snällt nog låtit oss bo här i väntan på egen lägenhet.

Under vår första dag i Oslo har vi gått en runda på stan för att hitta en pub som kunde visa mötet mellan Manchester United och Liverpool. (Resultatet spelar ingen roll, bara man har kul /Pj) Vi hittade en mysig gammal pub med svensk personal där vi kunde slå oss ner för att se matchen. Frida blev rastlös efter tio minuter och förslaget att vi skulle be om ett ritblock med pennor uppskattades inte. Därefter hade kocken råkat göra en hamburgertallrik för mycket som vi så klart fick. Det löser sig - är ett motto vi lever efter.

Följ oss gärna i under vår tid i Oslo!

RSS 2.0